Site Loader
Kontakta oss
Särestad Höjen 2, 46791 Grästorp
Musikvideo Anna and The Moonshiners Brand new life

”Det har vi aldrig provat förut så det klarar vi helt säkert.” Det var ungefär det vi svarade då vi fick frågan om vi kunde göra en musikvideo för P4 Nästa-aktuella Anna and The Moonshiners.

Musikvideo Anna and The Moonshiners Brand new lifeBandet består av Anna Eriksson, Mikael Fransson, Bosse Engblom, Sören Starander och Stig Karlsson och spelar enligt dem själva bluegrassinspirerad country. Efter att ha vunnit P4 Nästa Väst ville de gärna göra en musikvideo och Budskaparna blev tillfrågade. Stig Karlsson och Anna Eriksson hade en klar idé om historien som videon skulle berätta, och efter ett möte avklarade vi ramarna och visionen vi skulle jobba med. Vi tecknade en storyboard för videon baserad på detta och spänningen var hög då den blev presenterad för resten av gruppen. De gillade det vi hade gjort och det blev bestämt att gå vidare.

Inspelning och planering

Inspelningsplatsen blev Gribsrød gård i Halden – ett perfekt ställe för den typ av berättelse detta skulle bli. Gribsrød gård har varit plats för flera musikfestivaler, och många tusen besökare har igenom flera år njutit av god musik och den coola baren på gården. Eftersom all filmning måste göras på bara en kort helg var god planering A och O. Ägaren av gården Thor-Asbjørn Signebøen var välvilligheten själv och la allt till rätta för att inspelningen skulle gå så smidigt som möjligt. Vi fick låna en fantastisk bil av bilentusiast Hans-Kristian Berg, och Vidar Berg fixade markservicen.

Det blev en hektisk men fantastiskt bra helg! Det var en fröjd att jobba med musikerna, de blev placerade enligt storyboarden och filmade från olika vinklar innan de blev placerade på ett annat sätt och filmade igen. Allt medan de spelade låten ”Brand new life” gång på gång på gång. Konstigt nog blev ingen trött på att vare sig höra eller spela den så många gånger, det om något måste ju vara ett kvalitetstecken.

Eftersom detta var vår första musikvideo lärde vi oss mycket, bland annat:

  • Att det är ett måste att ha ett kamerahus i backup är självklart, men detta var första gången det faktiskt behövts. När en kamera krånglade betydde det mycket att bara kunna byta till reserven och fortsätta filmningen utan mer än tio minuters avbrott. Kameran som krånglade åker på service.
  • Att synkronisera starten på playbacken med att Anna började spela på sin gitarr var svårt att få till 100% under inspelning. Därmed fick vi chansen att lära oss att fixa till det i redigeringen i Premiere Pro.
  • Ljuset från till exempel en vägglampa kan upplevas som flimrande på film. Detta fick vi också lära oss hur man åtgärdar i redigeringen.
  • Skall man filma i närheten av skog; kom ihåg att ta med myggspray…

Fun facts:

  • På det sista klippet där Anna and The Moonshiners åker i väg på flaket hade de en miljard små knott flygande runt sig. Extremt irriterande och det är verkligen en stor bedrift att sitta så still och sjunga och samtidigt låtsas som om man inte har knott i båda öron och näsa.
  • Låtskrivaren Hans Gravander medverkar i musikvideon, men uppträder inte.

Resultatet kan du se här.

”Brand new life”, Anna and The Moonshiners. Text: Anna Eriksson. Musik: Hans Gravander. Du kan även höra låten på Spotify.

Följ gärna både Anna and The Moonshiners och Budskaparna på Facebook!

 

[ap_button button_size=”ap-medium-bttn” button_url=”http://www.budskaparnamedia.se/foto-och-video/” button_type=”ap-bg-bttn” button_color=”ap-default-bttn” button_align=”ap-align-left”]Les mer om våra foto- och videotjänster[/ap_button]

 

 

 

Post Author: Budskaparna

One Reply to “Videouppdrag: musikvideo”

Comments are closed.