Site Loader
Kontakta oss
Särestad Höjen 2, 46791 Grästorp
Gobutiken september 2017

Vore det inte smart att driva en nätbutik? Det fick vi anledning att fundera över nyligen när det uppstod en möjlighet att ta över en existerande webbshop.

Eftersom vi arbetar med kunder som driver webbshoppar så finns det en poäng i att ha egen praktisk erfarenhet av arbetet bakom kulisserna. Det är en sak att sätta upp integreringen mot Klarna, Pricerunner, Schenker, DHL och andra tjänster, men hur är det att faktiskt använda tjänsterna och lösa de vardagsproblem som kan uppstå?

Därför har vi nu köpt gobutiken.se, en väletablerad helt webbaserad butik som säljer brädspelet Go med tillbehör. Go kommer ursprungligen från Kina där det har väldigt gamla anor. Det är ett strategispel som är väldigt populärt i Asien och som är på stark frammarsch i Väst.

Butiken är idag baserad på plattformen OpenCart, den är inte mobilanpassad och är i behov av lite generell upputsning. De närmaste månaderna kommer vi därför att migrera sidan till en ny plattform som är mer lättarbetad och har de funktioner vi söker.

Vi funderade mycket över vilken plattform vi skulle gå över till och det var mycket som talade för WordPress med WooCommerce. Men i slutändan valde vi Quickbutik, en relativ nykomling på arenan. Quickbutik erbjuder det GoButiken behöver, och det är intressant att testa andra plattformar än de vi är vana med. Så nu börjar äventyret. Vi kommer berätta hur det går, och det skall bli intressant att se vad vi lär oss under resans gång och om vi i slutändan är nöjda med valet vi tog.

[ap_tagline_box tag_box_style=”ap-all-border-box”]Här får du några korta fakta om brädspelet Go:

  • Go har spelats i minst 2500 år men det finns legender som placerar det så lång bak som ca 2250 f.kr.
  • Det går under olika namn i Asien, som Weiqi i Kina, Igo i Japan, och Baduk i Korea.
  • Grundreglerna är väldigt enkla men tillsammans med den stora spelbrädan så kan det bli enormt komplext. Det gör att både barn och vuxna kan ha stort utbyte av spelet.
  • Till skillnad från schack så är det först på senare år som datorprogram kunnat mäta sig mot de bästa mänskliga spelarna. 2016 besegrade programmet AlphaGo från DeepMind sydkoreanske Lee Sedol, en av de bästa spelarna i världen. I maj i år skedde nästa skräll, när AlphaGo besegrade världens högst rankade spelare Ke Jie från Kina.
  • Spelet baseras på ett bräde med 19×19 linjer, och spelas av två spelare med spelpjäser i form av vita och svarta stenar. Man turas om att placera stenarna på brädet och man får lägga dem var man vill, men målet är att ha kontroll över största möjliga territorie. Omringar man motståndarens stenar tas de bort från brädet.
  • Det kinesiska namnet weiqi kan löst översättas med ”the surrounding game” eller ”det omringande spelet”.

GoButiken hittar du på www.gobutiken.se, eller på Facebook.com/gobutiken.

GoButiken - en nätbutik för alla som sållar Go

[/ap_tagline_box]

 

[ap_button button_size=”ap-medium-bttn” button_url=”mailto:verene@budskaparnamedia.se” button_type=”ap-bg-bttn” button_color=”ap-default-bttn” button_align=”ap-align-left”]Låt kunderna hitta dig på nätet – kontakta Budskaparna[/ap_button]

 

 

Post Author: Budskaparna