Site Loader
Kontakta oss
Särestad Höjen 2, 46791 Grästorp
Budskaparna - Pro bono - Kids Action for Kids

Centuwa är tre år. Hans mor dog när han föddes i ett flyktingläger i Thailand och han har blivit omhändertagen av en annan flykting. Född med både läpp- och gomspalt fick han en tuff start på livet, trots det är han en glad och energisk kille. Men en stor förändring står för dörren; bilderna är från dagen då han kommer få den första av flera operationer för att rätta till läpp- och gomspalten. Operationen utförs av Operation Smile Thailand och är finansierad av Kids Action for Kids.

I vår del av världen tänker vi kanske inte så ofta på de svårigheter som följer med läpp- och gomspalt, till exempel problem att dia och få i sig tillräckligt med mat. För inte att tala om stigmatisering av både barnet och deras familj. De flesta barn som är födda med denna missbildning i västvärlden opereras så fort det är medicinskt rekommendabelt. Bland den fattiga befolkningen i Asien är det inte så. Du kan läsa mer om detta på Operation Smile Sveriges hemsida.

Budskaparna gör varje år någon form av pro bono arbete där vi hjälper till med det vi kan bäst, vår fackkunskap. Centuwa är ett av många barn vi har fått varit med att hjälpa och nu är det dags för oss att bidra igen. I maj åker vi til Myanmar/Burma för att dokumentera en ny hjälpinsats i regi av Operation Smile Thailand och Kids Action For Kids. Över 100 barn kommer och skall registreras, undersökas och opereras i loppet av några få dagar. Vi kommer att fotografera och filma det hela, och det ger material Kids Action For Kids kan använda för att informera och söka bidrag. Förhoppningsvis bidrar det till att ännu fler barn får hjälp.

Vill du också bidra kan du göra det på Kids Action for Kids hemsida.

Centuwa på ryggen till sin granne
Centuwa på sjukhuset på väg mot en bättre framtid.

Har du tips på en organisation som behöver hjälp? Tipsa oss gärna! 

Post Author: Budskaparna