Site Loader
Kontakta oss
Särestad Höjen 2, 46791 Grästorp
Budskaparnas fototips: perspektiv
Kanske det enklaste du kan göra för att ta en bättre bild av människor och djur är att se till att du är på deras nivå.

Av naturliga skäl tas de flesta bilder från ögonhöjd, och den varierar oftast inte mycket mer än några decimeter från person till person. Men vad är det för spännande med det? Ett grundläggande råd som verkligen kan göra mirakel med dina bilder är att leka med perspektivet.

Budskaparnas fototips: perspektiv

Det enklaste att börja med är att ta bilden i motivets nivå. Jadå, vi ser barn, husdjur och annat ovanifrån, men hur mycket bättre kontakt får du inte i den nedre av de två bilderna i den här posten? Huka dig, gå ned på knä, eller lägg dig till och med ned på golvet om det är vad som krävs, och du kommer få betydligt mer spännande bilder!

Budskaparnas fototips: perspektiv

Man kan såklart göra mycket mer med perspektiv än så här. Testa att fotografera ett motiv där du är lägre, och se vad det gör med bilden. Ställ dig på en stol, en parkbänk eller något annat som gör att du kommer upp över den normala ögonhöjden. Det blir annorlunda, och annorlunda får ofta folk att titta lite extra.

Detta är en bloggpost i serien Fototips från Budskaparna. Här ger vi dig goda råd om hur du kan förbättra dina bilder vare sig du använder kameran i arbetet eller privat.

Vill du lära mer? Vi erbjuder kurser för både nybörjare och mer avancerade användare

 

Post Author: Budskaparna