Site Loader
Kontakta oss
Särestad Höjen 2, 46791 Grästorp
Håll koll på ditt innehåll!

Det är alldeles för många som underskattar hur viktigt innehållet på deras webbsidor är, och som en följd mister synlighet på Google såväl som kunder. Här får du några enkla tips som hjälper dig öka din synlighet.

 1. Se till att använda dina kunders ord, och undvik fackuttrycken. Om kunden söker efter ”takräcke” men du konsekvent använder ordet ”takstativ” så kommer han inte finna just din sida när han googlar.
 2. Är texten gott skriven? Särskrivningsfel, dålig grammatik och dåligt språk är svårare att läsa, och ser både oprofessionellt och dåligt genomarbetat ut. Vill du framstå som professionell och kvalitetsmedveten så måste innehållet på hemsidan ge det intrycket.
 3. Vad är det din kund söker efter? Vad är det för uppgifter han får löst när han besöker din hemsida? Det kan vara allt från att hitta kontaktuppgifter eller öppettider, till att finna en nedladdningsbar manual. Se till att kunden enkelt får löst det han kommer för så skapar du en nöjd kund som sannolikt också är mer intresserad av att göra affär med dig.
 4. Vad för bilder har du på hemsidan? Arkivbilder kan vara fina, men det är ofta tydligt att det är köpta bilder som inte nödvändigtvis har relevans för det du gör. Att anlita en professionell fotograf kan vara en god investering, för med rätt bilder ger din sida ett mer personligt och relevant intryck.
 5. Sökmotoroptimera ditt innehåll. Det är väldigt viktigt med riktig text, men glöm inte sådana saker som sidtitlar, meta descriptions på varje undersida och namn och beskrivning på dina bilder. Sammantaget hjälper detta Google att finna rätt innehåll – så kunden finner det han söker efter.

 

Vad kan Budskaparna hjälpa dig med?

 • Sätta upp en komplett och väl synlig hemsida med sökmotoroptimerat innehåll.
 • Korrekturläsa och/eller sökmotoroptimera existerande texter.
 • Rådgivning eller kurs för ditt företag om hur du skriver texter som dina kunder (och Google) kommer älska.
 • Producera sökmotorvänlig text, som till exempel produktinformation, innehållsmarknadsföring (content marketing) med mera.
 • Hjälpa till med teknisk sökmotoroptimering av din sida så att kunderna lättare finner dig.
 • Ordna professionella bilder som visar fram din verksamhet och dina produkter på bästa sätt.
 • Ta fram video som presenterar ditt företag.

 

[ap_button button_size=”ap-medium-bttn” button_url=”mailto:verene@budskaparnamedia.se” button_type=”ap-bg-bttn” button_color=”ap-default-bttn” button_align=”ap-align-left”]Jag vill veta mer om vad Budskaparna kan erbjuda[/ap_button]

 

 

 

 

Post Author: Budskaparna